Site icon Michal Pataky – osobný kondičný tréner a výživový coach

Veľká NÍZKOTUČNÁ LOŽ, ktorú sme im zožrali aj s navíjakom!

nizkotucna loz

Čo ak by sme po päťdesiatich rokoch prišli na to, že nás oklamali? Čo ak by sme zistili, že výživové odporúčania, ktoré ste dodržiavali celý život sú zodpovedné za priberanie, civilizačné choroby a častokrát aj za vaše zdravotné problémy? Čo ak je pravda niekde úplne inde ako sme si doteraz mysleli?  Čo ak je „nízkotučný biznis“ jedna veľká faloš a klamstvo? Prekvapilo by vás to? Boli by ste sklamaní? Alebo by ste sa cítili podvedení?

NÍZKOTUČNÁ LOŽ je horšia ako ste si mysleli …

Nedávno som bol v potravinách na nákupe, kde som si vypočul rozhovor dvoch milých ľudí. Pani hovorí: „pozri, zoberme túto … s maslovou príchuťou“. O kúsok ďalej opäť hovorí: „zoberieme aj tento nízkotučný tvaroh“. Pani ani netušila, že spravila asi dve najväčšie výživové chyby, ktoré zrejme robila celý život a ktoré sú zodpovedné za jej „úctihodných“ 80kg pri výške 162cm. Zrejme ani len netuší, že ju celý život klamali, ak jej tvrdili, nech sa radšej vyhýba živočíšnym tukom, nech si kupuje radšej margaríny s nízkym obsahom nasýtených tukov a samozrejme nech minimalizuje príjem prirodzených potravín, akými sú čerstvé maslo, vajcia, či mäso. Ideálne ak tieto superpotraviny nahradí celozrnnými výrobkami!

Vyhýbanie sa prirodzeným a zdravým tukom je zrejme jedna z najväčších výživových chýb, akých sme sa kedy dopustili. Alebo je to lož? Podvod? Biznis? To už nechám na vás, nebudem tu splietať konšpiračné téorie ako Fico v najlepších rokoch. Je to totiž bezpredmetné riešiť, kto mal na tomto záujem, či to bol potravinársky alebo farmaceutický priemysel, či za to môžu zle interpretované výskumy s metodologickými chybami alebo je to sprisahanie voči ľudskej rase a nášmu zdraviu.

Podstatné je totiž to, že nízkotučné výrobky a potraviny so znížným obsahom tuku sú pre naše telo zbytočné, nevhodné a dokonca môžu spôsobovať aj zdravotné problémy a navyše sú aj nechutné.

Najväčšie nízkotučné lži, s ktorými sa môžete stretnúť: 

Aká je staronová „tučná“ pravda?

Čo najlepšie môžete urobiť pre seba a svoje zdravie? Prestaňte veriť nízkotučným lžiam!

Najmä tým, ktoré do nás tlačí televízia, média, fitness magazíny a potravinársky priemysel. Prestaňte kupovať nízkotučný odpad v podobe jogurtov, margarínov, cereáli a podobných výmyslov. Prestaňte konzumovať sladkosti a jedlá plné cukry a stužených tukov, ktoré sú zdraviu nebezpečné. Prestaňte jesť fastfood a podobné nezmysli, radšej si skutočné jedlo plné zdravých tukov pripravte doma.

Zaujíma vás ako funguje spaľovanie tuku a aký je skutočný význam tukov v našej strave?

K tejto obširnej téme som napísal veľmi jednoduchý a prehľadný ebook s názvom ULTRATUKY. V tomto ebooku sa dozviete aj toto:

Ebook Ultratuky som navyše doplnil aj o prehľadný 21-dňový plán, vďaka ktorému naštartujete aj vy spaľovanie tuku ako primárneho zdroja energie, schudnete a zlepšíte svoje zdravie.

Exit mobile version